Danas ne propustite: Dječji Eurosong 2020.!

Danas ne propustite: Dječji Eurosong 2020.!

Nakon mjeseci iščekivanja i priprema, stigao je 29. studenog – dan održavanja ovogodišnjeg Dječjeg Eurosonga! Iako je realizacija istog zbog pandemije bila upitna, poljska nacionalna televizija TVP i EBU uspjeli su izbjeći otkazivanje natjecanja.


ŠTO JE DRUKČIJE?

Zbog pandemije koronavisa, ovogodišnje izdanje se neće održati na svima nam poznat način. Naime, kako bi se zaštitilo zdravlje članova delegacija, izvođači nisu otputovali u Varšavu, već su svoj nastup snimili u studiju u vlastitoj zemlji. Ipak, zemlje sudionice koje nisu mogle realizirati snimanje nastupa u vlastitoj produkciji, to su imali priliku učiniti u Varšavi početkom studenog.

Show će se, kao i svake godine, prenositi uživo. Ovoga puta nećemo gledati prijenos iz prepune arene, već iz Studija 5 poljske televizije TVP odakle će se javljati voditelji, izvesti interval act-ovi i obaviti napeto glasanje.


ZEMLJE SUDIONICE

Na 18. izdanju Dječjeg Eurosonga nastupit će 12 zemalja, čak 7 manje u odnosu na prošlu godinu. U nastavku vam donosimo popis zemalja po redoslijedu nastupa:

 1. Njemačka – Susan – Stronger With You
 2. Kazahstan – Karakat Bashanova – Forever
 3. Nizozemska – Unity – Best Friends
 4. Srbija – Petar Aničić – Heartbeat
 5. Bjelorusija – Arina Pehtereva – Aliens
 6. Poljska – Ala Tracz – I’ll Be Standing
 7. Gruzija – Sandra Gadelia – You Are Not Alone
 8. Malta – Chanel Monseigneur – Chasing Sunsets
 9. Rusija – Sofia Feskova – My New Day
 10. Španjolska – Soleá – Palante
 11. Ukrajina – Oleksandr Balabanov – Vidkryvai
 12. Francuska – Valentina – J’imagine


KAKO PRATITI SHOW?

Show ćete, naravo, moći pratiti i iz Hrvatske, uživo putem službenog YouTube kanala Dječjeg Eurosonga (link ispod). Prijenos započinje u 17 sati! Za svoje favorite možete glasati ovdje sve do početka show-a, a glasanje će još jednom biti otvoreno na 15 minuta za vrijeme istog.


Tko je po vama favorit za osvajanje ovogodišnjeg Dječjeg Eurosnga? Recite nam u anketi ispod!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *