#DE2020: Upoznajte predstavnice Bjelorusije, Francuske, Gruzije i Njemačke!

#DE2020: Upoznajte predstavnice Bjelorusije, Francuske, Gruzije i Njemačke!

Iako smo ove godine ostali bez Eurosonga u Rotterdamu, isto se neće dogoditi i s 18. izdanjem Dječjeg Eurosonga. Naime, zbog trenutne epidemiološke situacije u Poljskoj i ostatku Europe, ovogodišnje izdanje nećemo gledati u Tauron Areni u Krakowu, već u velikom studiju poljske nacionalne televizijske postaje TVP u Varšavi.

Pozornica DE 2020.

U danima koji slijede, predstavit ćemo vam svih 12 zemalja sudionica ovogodišnjeg Dječjeg Eurosonga te njihove predstavnike. Prve na redu su predstavnice Bjelorusije, Francuske, Gruzije i Njemačke!


BJELORUSIJA 🇧🇾

Bjelorusiju će na ovogodišnjem Dječjem Eurosongu predstavljati Arina Pehtereva s pjesmom “Aliens”.

Arina Pehtereva rođena je 2008. godine u bjeloruskom gradu Mahilou. Pjevanjem se krenula baviti već u svojoj 6. godini, od kada je osvojila mnogobrojne nagrade na raznim pjevačkim natjecanjima i festivalima. Već je nekoliko puta pokušala otići na Dječji Eurosong putem bjeloruskog nacionalnog izbora, što joj je napokon uspjelo ove godine kada je interno izabrala bjelorska nacionalna TV postaja BTRC.

Pjesma kojom će se predstaviti na Dječjem Eurosongu, Aliens, nastala je za vrijeme lockdown-a u travnju, a donosi poruku nade u bolje sutra.


FRANCUSKA 🇫🇷

Valentina će s pjesmom “J’imagine” predstaviti Francusku na ovogodišnjem Dječjem Eurosongu.

Rođena je u obitelji glazbenika te interes za pjevanje pokazuje vrlo rano. 2016. godine nastupila je na dječjoj verziji show-a The Voice, a od 2018. dio je UNICEF-ovog projekta Kids United Nouvelle Génération koji je od 2015. godine stekao više od 300.000 obožavatelja te prodao čak 1.7 milijuna albuma. U sklopu tog projekta, Valentina je snimila dva albuma.

Iako joj je najdraža pjevačica Ariana Grande, Valentina često svoje pratitelje iznenadi i rap-anjem na francuskom, a odlično joj ide i pjevanje na talijanskom.


GRUZIJA 🇬🇪

Gruziju na 18. izdanju Dječjeg Eurosonga predstavlja desetogodišnja Sandra Gadelia s pjesmom “You Are Not Alone”.

Aktivno se počela baviti pjevanjem već sa svojih 6 godina. Pohađa glazbenu školu gdje uči svirati klavir. Njezini pjevački idoli su grupa “Scorpions”, Beyonce i Jessie J. Nastupila je i na brojnim pjevačkim festivalima koje je nerijetko i osvajala.

Na ovogodišnji Dječji Eurosong se plasirala preko gruzijskog nacionalnog izbora Ranina, gdje je bila najbolja u konkurenciji deset pjevača. Nakon pobjede na nacionalnom izboru, gruzijski skladatelj i tekstopisac Giga Kukhianidze napisao je pjesmu “You Are Not Alone” koju će Sandra izvesti na Dječjem Eurosongu.


NJEMAČKA 🇩🇪

Njemačku u njihovom debitantskom nastupu na Dječjem Eurosongu predstavlja Susan s pjesmom “Stronger With You”.

Nakon dugog procesa izbora samo pet finalista od prijavljenih čak 70 izvođača, kao pobjednica KiKA: Junior Eurovision – Das Casting od strane stručnog žirija izabrana je trinaestogodišnja Susan Oseloff iz Berlina. Pobjedom u tom show-u, Susan je dobila čast biti prva ikad predstavnica Njemačke na Dječjem Eurosongu.

Kaže kako joj je oduvijek bio san nastupiti na eurovizijskoj pozornici te se nada kako će cijelu zemlju učiniti ponosnom. Pjesmu “Stronger With You” napisao je 17-godišnji pjevač, skladatelj i producent Levent Geiger.


Podsjetimo, ovogodišnji će se Dječji Eurosong održati u nedjelju, 29. studenog u 17 sati.

Prijenos ide uživo iz studija u Poljskoj, gdje će se u program iz studija u vlastitoj zemlji priključiti svih 12 izvođača. Napomenimo kako su izvođači kroz protekli mjesec već snimili svoje nastupe, a isti će biti premijerno prikazani za vrijeme show-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *