#DE2020: Upoznajte predstavnike Nizozemske, Srbije, Španjolske i Ukrajine!

#DE2020: Upoznajte predstavnike Nizozemske, Srbije, Španjolske i Ukrajine!

Danas vam predstavljamo i posljednje četiri zemlje sudionice i njihove predstavnike! Upoznajte predstavnike Nizozemske, Srbije, Španjolske i Ukrajine – Unity, Petra, Soleu i Oleksandra.


NIZOZEMSKA 🇳🇱

Nizozemsku će na ovogodišnjem Dječjem Eurosongu predstavljati Unity s pjesmom “Best Friends”.

Već tradicionalno, Nizozemci su i ove godine svog predstavnika za Dječji Eurosong izabrali na nacionalnom izboru Junior Songfestival. Glasovima žirija i publike povjerenje je dobio četveročlani girlbend Unity s pjesmom “Best Friends”, autora Roberta Dorna.

U sastavu skupine su 13-godišnja Naomi Traa iz Heeswijk-Dinthera, 14-godišnja Demi van den Bos iz Deldena, 14-godišnja Maud Noordam iz Aalsmera i 13-godišnja Jayda iz Barendrechta.


SRBIJA 🇷🇸

Petar Aničić s pjesmom “Heartbeat” predstavljat će Srbiju na 18. Dječjem Eurosongu.

Rođen je 2006. godine, a glazbom se krenuo baviti već u svojoj četvrtoj godini života. Sa šest godina upisao je glazbenu školu, a godinu kasnije objavio je i svoju prvu pjesmu naziva “I Run Fast”. Nastupao je na raznim koncertima i festivalima gdje je često osvajao nagrade. Osim pjevanjem i sviranjem klavira, bavi se i veslanjem kojeg preporučuje svakome.

Od nekoliko desetaka prijavljenih izvođača, RTS-ov interni izbor za predstavnika pao je na Petra. Pjesmu “Heartbeat” napisao je zajedno s Vladimirom Graićem, autorom “Molitve” Marije Šerifović, Leontinom Pat i Charliem Masonom.


ŠPANJOLSKA 🇪🇸

Španjolsku će u njihovom drugom povratničkom nastupu na Dječjem Eurosongu predstavljati Soleá s pjesmom “Palante.”

Soleá Fernandez Moreno rođena je u Sevilli 2011. godine u jednoj od najpoznatijih flamenco obitelji u Španjolskoj – obitelji Farucco. Entuzijazam za pjevanje i ples pokazuje od najranijih godina života, a prvi nastup imala je u obiteljskom show-u u popularnom kazalištu La Maestranza. Do Dječjeg Eurosonga najznačajniji uspjeh u njezinoj karijeri bio je nastup s poznatom španjolskom pjevačicom Rosalijom i grupom Ketamom.

Na Dječjem Eurosongu izvest će pjesmu Palante koju su napisali César G. Ross, Hajar Sbihi i Bruno Valverde.


UKRAJINA 🇺🇦

Ukrajinski predstavnik na ovogodišnjem Dječjem Eurosongu je Oleksandr Balabanov s pjesmom “Vidkryvai”.

Rođen je u Donetsku i od malih nogu pokazuje interes za pjevanje. U svojoj četvrtoj godini pridružio se jednom zboru, a nakon selidbe u Kijev s navršenih osam godina upisao je glazbenu školu gdje je pohađao satove pjevanja. Tečno priča engleski, a uči još i njemački i turski. Kao ukrajinski predstavnik izabran je putem nacionalnog finala u konkurenciji 11 izvođača glasovima žirija i publike.

“Vidkryvai” je naziv pjesme koju će izvesti na Dječjem Eurosongu, a autori iste su sam Oleksandr i Mykhailo Klymenko.


Podsjetimo, ovogodišnji će se Dječji Eurosong održati u nedjelju, 29. studenog u 17 sati.

Za svoje favorite ćete moći glasati već od sutra, online preko službene stranice za glasanje – www.jesc.tv!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *