Dora 2021: Naše želje (drugi dio)

Dora 2021: Naše želje (drugi dio)

Nakon što ste među deset kandidata prve skupine odabrali prve finaliste projekta, Antoniju Doru Pleško, Betu Sudar i Jelenu Rozgu, vrijeme je za drugi dio projekta “Dora 2021: Naše želje” u kojem ponovno svojim glasovima birate one najbolje!


ZSA ZSA

Jelena Žnidarić, poznatija kao Zsa Zsa, dolazi iz okolice Čakovca i ima 26 godina. Svoju karijeru započela je 2015. godine na showu X Factor Adria, a popularnost je stekla duetima s Damirom Kedžom i Vannom. Vlasnica je najemitiranije domaće pjesme Sve u meni se budi u 2017. godini. U 2018. godini postala je prvi izvođač pod okriljem nove diskografsko producentske kuće na hrvatskoj sceni Rubikon Sound Factory, iza koje stoji producent Bojan Šalamon – Shalla te kompozitor i tekstopisac brojnih uspješnih pop-hitova Ante Pecotić.


FILIP RUDAN

Jedan od brojnih novih lica na hrvatskoj estradi je i Filip Rudan koji se publici prvi put predstavio u RTL-ovim Zvijezdama 2017., zatim se 2018. natjecao u Supertalentu Nove TV gdje je došao do finala. Isto mu je ove godine uspjelo i u trećoj sezoni hrvatskog The Voicea, gdje je osvojio drugo mjesto. Njegove izvedbe na prethodno spomenutom show-u imaju milijunske preglede na YouTube-u.


VLAHO

Vlaho Arbulić rođen je 15. svibnja 1990. godine u Konavlima. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja boravio je u Americi, a po povratku u Hrvatsku upisao Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) na kojem je i magistrirao. Ljubav prema glazbi tijekom odrastanja bila je prisutna i jaka, a konačno je i prevladala. Ovaj mladi i talentirani glazbenik piše pjesme i pjeva na engleskom jer se nada da će izgraditi karijeru i izvan granica Hrvatske.


DARIJA RAMLJAK

Darija Ramljak samouka je glazbenica iz Međugorja i članica ženske klape Mir. Nastupala je u showu Supertalent sa svojom sestrom gdje je došla do finala, te samostalno u trećoj sezoni hrvatskog The Voice-a gdje je došla do polufinala. Uz pjevanje i sviranje, ova 20-godišnjakinja bavi se šivanjem i kreiranjem odjeće te crtanjem.


LU JAKELIĆ

Lucija Jakelić ili umjetničkog imena Lu Jakelić kantautorica je i radijska voditeljica čija je popularnost u porastu nakon uspješnog izvođenja svojih autorskih pjesama, ali i obrada domaćih i stranih hitova. Iako diplomirana komunikologinja, Lucija je od malih nogu posvećena glazbi koja je njezina ljubav i strast. Njezin album prvijenac “Sve o čemu sam šutjela” naišao je na odličnu kritiku, a pjesme s albuma bile su među najslušanijima pjesama na domaćim glazbenim ljestvicama u 2019. godini.


POCKET PALMA

Pocket Palma hrvatski je synthpop duo iz Zagreba, a čine ga Anja Papa i Luka Vidović. Od 2018. godine glazbu stvaraju na materinskom, hrvatskom jeziku. Na sceni su već sedam godina, prije ovog su se zvali Side Project, zbog čega ih već dosta ljudi zna. Odlučili su promijeniti koncept i prije godinu dana su započeli s Pocket Palmom, kada su krajem godine objavili album.


SARA RENAR

Sara Renar hrvatska je kantautorica i pjevačica. Rođena je 1987. godine. Njezin glazbeni izričaj je alternativan i eksperimentalan uz primjese indie i pop glazbe i malo elektronike. Po struci je arhitektica, a njezina ljubav prema glazbi došla je tek kasnije. Njezin album “Tišina” bio je nominiran za nagradu IMPALA koja se dodjeljuje za najbolji europski nezavisni album godine.


VANNA

Vanna već 2001. godine predstavljala Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom “Strings Of My Heart”. Njezina uspješna dugogodišnja solo karijera obogaćena je s čak 11 albuma, ali i razdobljem iz grupe E.T. za koje se vežu bezvremenski hitovi Tek je 12 sati, Da ti nisam bila dovoljna i Sve bih dala da znam. Za sebe kaže da glazbeno nije povodljiva, da uvijek zna što želi te da joj je interpretacija i razumijevanje onoga o čemu se pjeva najvažnija pjevačka osobina.


JAKOB GRUBIŠAK

Jakob Grubišak publici se predstavio u trećoj sezoni The Voicea. Dolazi iz Zagreba te svira gitaru i klavir. Pjevački je talent otkrio na završnom ispitu u glazbenoj školi. Svi su bili oduševljeni njegovim pjevačkim sposobnostima i rekli su mu da bi se pjevanjem trebao baviti u budućnosti. Pop i country njegovi su glazbeni stilovi, a rado sluša i novokomponiranu glazbu, kao i njegovi vršnjaci.


LORENA BUĆAN

Za kraj vam predstavljamo Lorenu Bućan, natjecateljicu Dore 2019. (“Tower of Babylon”, 2.mjesto) i Dore 2020. (“Drowning”, 5.mjesto). Sudjelovala je i na Zagrebačkom te Splitskom festivalu, na kojem je ove godine za pjesmu “Kako samo mater zna” osvojila prvu nagradu žirija i nagradu novinara.


Glasaj za svog favorita!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *