Predstavljena četiri moguća načina održavanja Eurosonga 2021.

Predstavljena četiri moguća načina održavanja Eurosonga 2021.

Nakon što smo na dan emitiranja “Eurovision: Europe Shine A Light” dobili potvrdu da će Rotterdam biti domaćin Eurosonga u 2021. godini, ekipa koja stoji iza cjelokupne organizacije istog danas je objavila četiri načina na koji bi se natjecanje moglo održati.

eurovision.tv / EBU

Opcija A: uobičajeni Eurosong

Ukoliko se situacija oko koronavirusa smiri te cjepivo bude u širokoj uporabi do svibnja, Eurosong će se održati na tradicionalan način – u prepunoj Ahoy Areni sa svim aktivnostima unutar i van same arene, uključujući i generalne probe s prisustvom publike.

Naravno, ova opcija potpuno ovisi o eventualnom pronalasku i širokoj uporabi cjepiva već do početka 2021. godine.

Opcija B: Eurosong uz socijalnu distancu

Ukoliko se organizatori na temelju epidemiološke situacije u Nizozemskoj i ostatku Europe odluče na ovu opciju, Eurosong bi se i dalje održao s publikom u Ahoy areni, naravno, uz distancu od najmanje metar i pol.

To bi značilo da bi organizatori morali ograničiti kapacitet u areni. Shodno tome, i raspored sjedenja bi se potpuno promijenio. Nakon što prodaja ulaznica završi, organizatori bi napravili ždrijeb po kojem bi bilo odlučeno tko bi uživo bio prisutan na Eurosongu, a svi koji ne bi imali sreće u ždrijebu, dobili bi puni povrat novca.

Također, svaka bi delegacija morala ograničiti broj osoba koje bi putovale u Rotterdam, te bi bio smanjen broj novinara u press centru.

eurovision.tv / EBU

Opcija C: Eurosong uz restrikcije putovanja

Ova opcija je vrlo slična opciji B – Eurosong bi se održao s publikom uz socijalnu distancu i sve ostale epidemiološke mjere.

Međutim, ukoliko nizozemska Vlada neku od zemalja sudionica stavi na crvenu listu te ta zemlja ne dobije posebno odobrenje za ulazak u Nizozemsku, izvođač bi morao svoj nastup izvesti uživo iz svoje zemlje.

Sve ostale zemlje koje ne bi bile na crvenoj listi, mogle bi nastupiti u Ahoy Areni.

Opcija D: Eurosong u lockdownu

Ukoliko se Nizozemska u vrijeme održavanja Eurosonga ponovno nađe u lockdownu kao ranije ove godine, Eurosong bi se održao u Ahoy Areni (voditelji, interval actovi te završno glasanje), s tim da bi svi izvođači morali nastupiti iz svojih zemalja.

S ovakvim ćemo se načinom održavanja upoznati već u studenom, kada će se u Varšavi održati Dječji Eurosong.

Također, danas je objavljeno kako će voditelji biti Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley i Nikkie de Jager (kao što je i planirano u 2020.). Vizualni identitet (logo i slogan) te dizajn pozornice iz 2020. će biti upotrijebljeni i u 2021.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *